Christa

 

Mijn naam is Christa, ik ben 27 jaar oud en was in Nederland werkzaam in de ouderenzorg. Tussen mijn vorige baan en nieuwe opleiding ben ik 4 maanden naar Curaçao gekomen om te helpen als vrijwilliger bij Pippis. Het was voor mij altijd een droom om vrijwilligers werk te gaan doen in het buitenland met dieren. Tamara heeft deze droom uit laten komen.

De afgelopen 4 maanden heb ik voor allerlei dieren gezorgd waaronder; varkens, paarden, ezels, katten, kippen, schilpadden en honden. Maar de laatste periode vooral voor de honden. Ik kan enorm genieten van het zien hoe gelukkig deze dieren zijn bij pippis.

Ik heb een hele leerzame en leuke tijd gehad bij Pippis. Ik heb met veel plezier geholpen.

Groetjes,
Christa

 

2e bericht Christa 02-03-2023

Mijn naam is Christa en ben 27 jaar oud. Ik ben de afgelopen 8 maanden in 2 periodes van 4 maanden bij Pippi’s geweest als vrijwilliger. Ik vind pippi’s een heel mooi en leerzame stichting. Het staat echt voor het dierenwelzijn. Voor de straat dieren en de pension dieren daarom vind ik het mooi om mijn steentje bij te kunnen dragen hierin. In de afgelopen periode heb ik alle werkzaamheden met de dieren uitgevoerd. Het verzorgen van de paarden, ezels, katten, kippen, honden, schildpadden. Maar mijn hoofdtaak is het verzorgen van de pensionhonden en de rescue honden.  Ik laat ze elke dag allemaal op de vlakte rond rennen en ondertussen zorg voor dat hun hok weer schoon is. Geef eventueel medicatie en hou hun gezondheid in de gaten. Het leukste van mijn werkdag vind ik de dankbaarheid van de dieren. Bijna alle honden staan kwispelend te wachten in de hokken voor een knuffel en een aai. Maar ook de honden die niet van knuffelen houden staan met een heel blij gezicht je aan te kijken of ze er uit mogen hun dankbaarheid is groot. Wat ik ook heel bijzonder en mooi aan me werkdag vind is het bijdragen aan het beter maken van de rescued honden ik heb verschillende honden binnen zien komen puppy’s en volwassen honden en ondersteund in het verzorgen van deze dieren. Hierin zie je elke dag groei. Minder mager, minder schuw tot helemaal gesocialiseerd en klaar voor naar Nederland.  En voor mij gaat er altijd een stukje pippi mee omdat ik een rescue hond mee neem naar huis namelijk Tijgertje die is ongeveer 3 maanden geleden van straat gehaald is.

Groetjes Christa!